Select-a-House
Ginnekenweg 368
Breda

Tel: 076 - 565 82 88
Mail: info@select-a-house.nl

Huren

Select-a-House, uw aanhuurmakelaar voor het huren van een kamer, studio, appartement, woning of villa in Breda.

Als aanhuurmakelaar helpt Select-a-House u als huurder met het huurtraject van a tot z, en begeleidt u als huurder bij het zoeken naar geschikte particuliere huurwoning.

Is het zoeken naar een huurwoning lastig voor u? Wellicht dat de stad nieuw voor u is en u geen idee hebt in welke buurt u gaat en wilt wonen, welke voorzieningen u graag om u heen wilt hebben, of welke huurprijs past bij uw inkomen? Wij hebben een deskundig inzicht met een betrokken team als het gaat om huren en het vinden naar de juiste woningen dat aan al uw behoeftes voldoet. Bel naar ons kantoor om uw woonwensen door te geven of schrijf u geheel vrijblijvend in op onze website. U wordt dan met voorrang op de hoogte gehouden van ons nieuwste aanbod.

Select-a-House staat graag voor u klaar
Om u een goed beeld te geven van zaken waar u mee te maken kunt krijgen bij het huren als huurder, zoals bijkomende kosten en parkeren in de Binnenstad, geven wij alvast antwoord op de meest voorkomende vragen.

Bijkomende kosten huurder;
Huurprijzen die op onze site staan, zijn vaak de kale huurprijzen inclusief servicekosten (behoudens eventuele uitzonderingen). Bijkomende kosten voor de huurder zijn:

TV en Internet: circa €35,- (afhankelijk van de gekozen provider)

Gas, water en licht:
1 persoons huishoudens gemiddeld verbruik €90,-,
2 persoons huishouden gemiddeld verbruik is de €140,-.
Dit is natuurlijk erg afhankelijk van uw eigen leefsituatie en de grote van de woning.

Gemeentelijke belastingen: circa €45,- tot €60,- per maand

Huisdieren?
Per eigenaar verschilt het of huisdieren welkom zijn. Geef daarom altijd aan óf en wat voor soort huisdier u hebt, om problemen of onduidelijkheid op een later moment te vermijden.

Houdt rekening bij een hond dat er hondenbelasting in rekening kan worden gebracht. Verder raden wij u aan om een voor een huisdier een verzekering af te sluiten. Zeker in het geval van het huren van een gemeubileerde woning. Bij schade aan de woning kan dit dan bij de verzekering verhaald worden.

In de gemeente Breda betaalt u vanaf 2020 geen hondenbelasting meer.

Inschrijven in een (nieuwe) gemeente
Als Nederlands burger bent u verplicht u in te schrijven in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Als u zich vanuit het buitenland in Nederland vestigt voor langer dan 4 maanden, bent u ook verplicht u in te schrijven. Dit dient te gebeuren binnen 5 dagen na aankomst in Nederland of binnen 5 dagen na adreswijziging. U kunt het ook vanaf één maand voor uw verhuizing al doorgeven.

Inschrijven kan via de online portal van de gemeente.

Voor vestiging vanuit het buitenland bent u verplicht persoonlijk naar het loket van de gemeente van uw nieuwe woonplaats te gaan.

In alle gevallen dient u hierbij een geldig identiteitsbewijs te overleggen.

Gemeentelijke belastingen
Als gebruiker van een pand ben je verplicht gemeentelijke belastingen te betalen. Wanneer je jezelf inschrijft in de gemeente als bewoner worden er ook gemeentelijke belastingen in rekening gebracht. De kosten zien er als volgt uit;

Let op: dit voorbeeld (2020) is gebaseerd op de Gemeente Breda.

KostenEenpersoonshuishoudenMeerpersoonshuishouden
Gemeentelijke
Belastingen
Waterschapslasten;
Zuiveringsheffing
Ingezeteneomslag

€58,00 (1VE)
€58,00

€174,00 (3VE)
€ 58,00
Afvalstoffenheffing€211,56
€313,20
Rioolheffing0 t/m 500 m3 ->
501 m3 t/m 1000 m3 ->
meer dan 1000 m3 ->
€ 221,40 per jaar
€ 243,12 extra per jaar
€ 0,47 extra per m3
Totaal per jaar€548,96€ 766,60
Totaal per maand€ 45,75€ 63,88

Verhuist u in de loop van het belastingjaar naar een andere gemeente, dan krijgt u de teveel betaalde gemeentelijke belastingen automatisch terug (voorwaarde is dat u zich laat inschrijven bij de andere gemeente).Bron: www.breda.nl

Verdere informatie over gemeentelijke belastingen kunt u altijd aanvragen via www.breda.nl of via de desbetreffende gemeente.

Huren in breda

.company-logo{background:url(/assets/attachments/log.jpg) 0 50% no-repeat;width:235px;height:70px;background-size:contain}.company-logo img{display:none}@media (max-width:725px){.company-logo{height:40px}}